Chetwoods ArchitectsChetwoods logo

George House, Magna Park, Lutterworth

The design for new headquarters accommodation for George, the clothing division of Asda, was approached as a lesson in the maximisation of workspace quality and the intuitive use of materials

The 8000m2 building stands on an industrial park in Leicestershire. Corrugated cladding panels, concrete and steel epitomise the shed typology of the location but the way in which they are used and detailed reflects the building’s function as an office HQ.

The building layout maximises natural daylight in the office areas, which are situated in two wings with a central core running between them. This core has a three storey glazed entrance providing a landmark feature seen from the entrance to the multi-tenanted site.  Internally, the naturally ventilated office space is on the first and second floors of the building, while a staff restaurant and meeting rooms – spaces not used for long periods – are at ground level.

A ‘very good’ BREEAM rating was targeted and achieved utilizing many technologies discovered through Chetwoods’ research and development commitment to environmental design.

 
GeorgNewAsdaInsideGeorge